Ingredienser (ca: 2 portioner) | Gör så här |
---|---|
Torra ingredienser 5 dl Törsjöväxt havregryn 2 dl rågflingor 2 dl solroskärnor 1,5 dl pumpakärnor 1,5 dl kokos 1,5 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk flingsalt
Övriga ingredienser 2 dl vatten 0,5 dl honung 1 dl socker 1 dl rapsolja 2 tsk flytande vaniljextrakt eller vaniljpulver
Att tillsätta efter att granolan rostats 2 dl sultanrussin, torkade tranbär eller annan torkad frukt
|
1. Blanda de torra ingredienserna noga. 2. Hetta upp de övriga ingredienserna och rör tills sockret löst sig. 3. Blanda nu med de torra ingredienserna ordentligt. 4. Sprid ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader varmluft i ca 17-20 min. Rör om ofta, ca var 5:e min så att man får en jämn och vacker färg. 5. Ta sen ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du blandar i russinen. Förvara i glasburk med tätslutande lock |
Granola ca 1,7 liter
Torra ingredienser
Övriga ingredienser
Att tillsätta efter att granolan rostats
Gör så här
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna noga.
Hetta upp de övriga ingredienserna och rör tills sockret löst sig.
Blanda nu med de torra ingredienserna ordentligt.
Sprid ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader varmluft i ca 17-20 min. Rör om ofta, ca var 5:e min så att man får en jämn och vacker färg.
Ta sen ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du blandar i russinen. Förvara i glasburk med tätslutande lock