Fantastisk granola

Ingredienser (ca: 2 portioner) Gör så här

Torra ingredienser

5 dl Törsjöväxt havregryn

2 dl rågflingor

2 dl solroskärnor

1,5 dl pumpakärnor

1,5 dl kokos

1,5 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

Övriga ingredienser

2 dl vatten

0,5 dl honung

1 dl socker

1 dl rapsolja

2 tsk flytande vaniljextrakt eller vaniljpulver

Att tillsätta efter att granolan rostats

2 dl sultanrussin, torkade tranbär eller annan torkad frukt

1. Blanda de torra ingredienserna noga.

2. Hetta upp de övriga ingredienserna och rör tills sockret löst sig.

3. Blanda nu med de torra ingredienserna ordentligt.

4. Sprid ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader varmluft i ca 17-20 min. Rör om ofta, ca var 5:e min så att man får en jämn och vacker färg.

5. Ta sen ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du blandar i russinen. Förvara i glasburk med tätslutande lock

Granola ca 1,7 liter

Torra ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1,5 dl kokos
  • 1,5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Övriga ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk flytande vaniljextrakt eller vaniljpulver

Att tillsätta efter att granolan rostats

  • 2 dl sultanrussin, torkade tranbär eller annan torkad frukt

Gör så här

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna noga.

Hetta upp de övriga ingredienserna och rör tills sockret löst sig.

Blanda nu med de torra ingredienserna ordentligt.

Sprid ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader varmluft i ca 17-20 min. Rör om ofta, ca var 5:e min så att man får en jämn och vacker färg.

Ta sen ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du blandar i russinen. Förvara i glasburk med tätslutande lock

 

SENASTE NYTT PÅ

@torsjovaxt